ANY NOU, WEB NOVA

ANY NOU, WEB NOVA
Ens traslladem a almoines.compromis.ws

dissabte, 31 de març de 2012

29M: Els regidors de Compromís secunden la vaga general


Dijous 29 de març es va celebrar ple ordinari a Almoines. Els regidors de Compromís van secundar la vaga general i no van acudir a la sessió plenària.

El ple va aprovar el pla d'ajut, amb importants pujades d'impostos i taxes, reducció de personal i d'ajudes. El pla d'ajust va ser aprovat pels regidors del PP (2) i Psoe (3).

Més endavant informarem de les mesures que recull el pla d'ajust.

dimecres, 28 de març de 2012

Almoines gira el rebut de l'IBI en dos pagaments perquè així ho va acordar el ple a proposta de Compromís


L'alcalde del PP d'Almoines ha enviat un comunicat de premsa dient que l'ajuntament ha realitzat les gestions necessàries perquè el pagament del rebut de l'IBI es puga fer en dos terminis. El que no diu l'alcalde del PP d'Almoines és que el govern està complint una moció que va ser aprovada per unanimitat al ple municipal del mes de gener, una moció que va presentar el grup municipal de Compromís per Almoines.

L'alcalde del PP vol tapar amb aquest tipus de notícies el seu desgovern. L'únic que està fent l'alcalde és complir amb el deure legal de portar a terme allò que es decideix de manera democràtica als plens municipals, encara que de vegades "fa el que vol".

La proposta de partir el rebut de l'IBI per ajudar les famílies va eixir d'una moció de Compromís per Almoines, una moció que la resta de regidors del consistori van aprovar per unanimitat. La moció també demanava enviar una queixa al president del govern espanyol per ajudar impostos quan en campanya el PP havia promés abaixar-los. Esperem que la carta haja eixit de l'Ajuntament d'Almoines i haja arribat al senyor Rajoy.

"El PP torna a tirar-se flors per amagar el seu desgovern i quan només està complint amb els acords plenaris".

MOCIÓ DE COMPROMÍS (gener de 2012)

Notícia relacionada
Las Provincias (28-03-2012)

dijous, 22 de març de 2012

El centre polivalent de la Fàbrica és fum


La Diputació de València reconeix que no hi ha cap compromís amb l'alcalde del PP

La Diputació triga 5 dies en respondre sobre aquest tema. L'Ajuntament d'Almoines, després d'un mes, encara no ha respost.

El passat mes de febrer l'alcalde del PP d'Almoines es va fer una fotografia amb el president de la Diputació de València i van acordar rehabilitar la Fàbrica de Lombard i fer un centre polivalent.

Un mes després de la fotografia entre els dos polítics del PP, la Diputació de València ha reconegut que no s'ha pres cap decisió ni hi ha cap compromís sobre el centre polivalent de la Fàbrica. Compromís afirma que la fotografia i l'anunci és pur fum, una manera de fer política que allunya la ciutadana de la classes política.

L'alcalde no convoca cap reunió ni contesta
Compromís, en conéixer la notícia, va demanar a l'alcalde d'Almoines una reunió urgent entre els partits polítics del municipi i els veïns propietaris de gran part de l'immoble per abordar aquest tema des del consens i el diàleg. A dia de hui, després d'un mes, Compromís no ha rebut resposta per part de l'alcalde del PP, el qual tampoc ha donat cap informació.

Mentre l'alcalde del PP d'Almoines no ha respost al requeriment de Compromís després d'un mes, el vicepresident de la Diputació de València ha respost en 5 dies al diputat de Compromís en la Diputació, Emili Altur. Compromís per Almoines denuncia públicament que l'alcalde del municipi se salta sempre que vol la normativa de respondre els grups municipals.

El PPOS de 2010 sense realitzar
Una de les primeres mesures, i de les poques, que va prendre el nou govern del PP en accedir a l'alcaldia va ser canviar la finalitat d'una subvenció de la Diputació. En l'anterior legislatura el ple va aprovar destinar l'ajuda del PPOS a tombar el tros de Fàbrica propietat municipal amb la finalitat d'habilitar una zona d'aparcament gratuït, millorar la parada de l'autobús i unir dues zones urbanes del poble. El PP va canviar el destí d'aquesta ajuda a reformar aquesta zona. Compromís denuncia que a dia de hui no s'ha fet cap obra amb el PPOS de 2010.

NOTÍCIES RELACIONADES
Sin respuesta del Centre Polivalent de Almoines, Las Provincias (23/03/2012)

Resposta Almoines - fabrica

dimecres, 21 de març de 2012

El govern del PP d'Almoines no informa els regidors de l'oposició sobre les factures enviades al Ministeri d'Hisenda


Levante (21/03/2012)

L'actual govern del PP continua la gestió sobre les plusvàlues de l'anterior govern de Compromís


El govern del PP d'Almoines ha enviat un comunicat a la premsa destacant la recaptació de 37.000 euros en l'impost sobre el valor de la compra-venda de terrenys, més conegut com les plusvàlues. El PP en el comunicat diu mentides, una tàctica habitual en les declaracions públiques.

Durant el govern de Compromís s'ha treballat a fons per a cobrar les plusvàlues, fins i tot, durant l'any 2009 hi havia un treballador dedicat, quasi en exclusiva, en recaptar aquest impost, la qual cosa va permetre recaptar vora 100.000 € en plusvàlues en eixe exercici. En anys posterior s'ha continuat amb la tasca de cobrar aquest impost.

El que ha fet l'actual govern del PP és continuar la tasca encetada per l'anterior equip de Compromís, ja que les plusvàlues són un ingrés important per a l'ajuntament. A més, recaptar les plusvàlues és una tasca administrativa. Aquesta notícia només denota una total falta d'acció política: ens trobem davant d'un govern desfet, dividit i immòbil.

El que fa l'alcalde és aprofitar una gestió administrativa normal i habitual del consistori per tirar-se flors, i amagar i dissimular la total incapacitat de govern en huit mesos.

Notícia relacionada
Almoines cobra 37.000 euros en tasas que el gobierno del Bloc no tramitó, Las Provincias (21/03/2012)
Compromís acusa al alcalde de Almoines de "echarse flores y ocultar su incapacidad de gobierno, Gente de la Safor (23/03/2012)

El diputat de Compromís, Emili Altur, pregunta al president de la Diputació sobre la Fàbrica d'Almoines

Davant les notícies aparegudes en premsa i a la mateix web de la Diputació de València el Sr President de la Diputació Don Alfonso Rus Terol es va reunir amb l’alcalde d’Almoines per tal de tractar el futur de la Fàbrica d’Almoines i convertir-la en un centre polivalent:

1r.- Quins són els compromisos (econòmics, tècnics) que ha adquirit la Diputació en la conversió de la Fàbrica d’Almoines en un centre polivalent?

2n- Existeix cap tipus de projecte on es reculla quin són els usos del futur centre polivalent, i les actuacions previstes?

3r- Quin seria el pressupost total del projecte i amb quin percentatge participaria la Diputació de València?

Pregunta president diputació fàbrica Almoines

divendres, 9 de març de 2012

Compromís rebutja l’acord amb el Marroc que perjudica el camp valencià


Compromís per Almoines demana a l’Ajuntament d'Almoines, a través d'una moció, que exigisca a la Unió Europea, en cas de mantenir en vigor este acord, “que es calculen els perjudicis que s’ocasionaran a l’agricultura valenciana i que s’aproven les indemnitzacions corresponents.”

Insten el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient a dur a terme totes les accions necessàries per a defendre l’agricultura valenciana de les contínues agressions realitzades des de la Unió Europea.

El nou Acord d’Associació entre la Unió Europea i el Marroc liberalitza totalment l’entrada de taronges i hortalisses procedents del regne alauita i augmenta el contingent de clementines als mercats europeus. L’acord millora les condicions d’accés als mercats europeus de determinades fruites i hortalisses marroquines que competixen amb les nostres, la qual cosa suposa majors dificultats en el futur per als productors valencians.

Este acord contempla la liberalització total dels intercanvis, excepte per a sis productes sensibles i la reducció del 30% del preu d’entrada a la Unió Europea per a uns altres. Suprimeix així les barreres aranzelàries per a les taronges del Marroc i altres hortalisses i augmenta el contingent d’entrada d’alguns productes considerats sensibles. És a dir que s’opta per la liberalització del comerç agrícola amb el Marroc sense realitzar cap estudi de l’impacte econòmic que esta liberalització provocarà als productors europeus de fruites i hortalisses ni preveure tampoc mesures de compensació per les conseqüències d’este acord.

moció pac pdf

dijous, 8 de març de 2012

L'alcalde d'Almoines aprofita el dinar del Dia de les Dones per a respondre Compromís


La solitud i el nerviosisme comencen a passar factura a l'alcalde del PP d'Almoines. Antonio Olaso ha aprofitat el dinar del Dia de la Dona que organitza l'Associació d'Ames de Casa d'Almoines per a atacar la nota de premsa del grup municipal de Compromís, on denunciava que l'actual govern no ha organitzat cap acte per a commemorar el Dia de la Dona.

L'alcalde del PP s'ha justificat dient que l'ajuntament si ha col•laborat en el dinar, tal com ja havia dit Compromís, en el préstec de taules i cadires. L'alcalde ha anat més lluny i ha dit que l'associació d'ames de casa no tenen més ajuda econòmica perquè no la demanen.

Compromís creu que l'alcalde ha perdut els nervis i troba fora de lloc aprofitar el dinar de les ames de casa per respondre Compromís. El que no ha dit l'alcalde és quins acte ha organitzat el consistori en el dia de la dona treballadora (cap).

Al dinar d'Almoines han assistit les regidores de Compromís Pepa Garcia i Lolita Ruiz.

dimecres, 7 de març de 2012

L'Ajuntament d'Almoines s'oblida del Dia de la Dona


Compromís per Almoines denuncia que el nou govern del PP no ha organitzat cap activitat municipal per a commemorar el Dia de la Dona treballadora, que se celebra el dia 8 de març.

El nou govern del PP només ha col•laborat en el dinar que organitza l'associació d'ames de casa d'Almoines amb el préstec de taules i cadires.

Compromís recorda que aquest associació, igual que la resta d'entitat d'Almoines, no han rebut cap ajuda econòmica durant el 2011 ja que el nou govern del PP no va presentar els pressupostos municipals, i de moment, tampoc ha elaborat cap esborrany de comptes per al 2012. "Sense ajuda econòmica no és la millorar manera de col•laborar amb la tasca del món associaciatiu del municipi".

Al mateix temps, Compromís per Almoines ha presentat una moció per a commemorar el Dia de la Dona, a la qual espera que s'afegisquen la resta de grups municipals que ja és la mateixa que ha preparat la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, on es demana commemorar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona i promoure esdeveniments dirigits a reforçar el principi d’igualtat entre hòmens i dones.

Mocio DiaDona PDF

divendres, 2 de març de 2012

Compromís demana acabar amb els abusos en la contractació de collidors

Compromís per Almoines demana, a través d'una moció, al Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social que incremente les inspeccions en les empreses de treball temporal que contracten persones que treballen en el sector agrícola, ja que s'han detectar serioses irregularitats en el procés de contractació de collidors de taronja per part de les ETT.

A més, Compromís demana canvis normatius per a evitar que estos abusos continuen produint-se.

Mocio Collidors Etts PDF