ANY NOU, WEB NOVA

ANY NOU, WEB NOVA
Ens traslladem a almoines.compromis.ws

dimecres, 18 d’abril del 2012

Compromís per Almoines demana una queixa formal per les subvencions denegades per la Diputació de València

Argumenta que "els partits polítics d'Almoines no poden estar de braços plegats davant d'aquesta injustícia a dues entitats del municipi i a dues finalitats que milloren el nostre patrimoni cultural"

Compromís per Almoines ha presentat per registre d'entrada una moció sobre la denegació de dues subvencions a entitats del municipi per part de la Diputació de València per falta de pressupost.

L'ens provincial ha desestimat una ajuda per convertir el local de l'Associació Musical l'Almoina en un auditori i escola de música. Una ajuda per valor de 145.000 euros. I també ha denegat una subvenció a l'església Sant Jaume d'Almoines per restaurar un retaule. En tots dos casos, "per no existir suficient consignació pressupostària".

Els regidors de Compromís demanen que l'Ajuntament d'Almoines envie una carta a la presidència de la Diputació i al responsable de l'àrea de Cultura per expressar el malestar de les associacions culturals i dels partits polítics d'Almoines per deixar sense subvenció dos projectes necessaris per al nostre municipi.

Compromís també vol una reunió amb els responsables de la Diputació de València per explicar de primera mà els projectes no subvencionats i la seua importància.

moció subvencions diputacio pdf

divendres, 13 d’abril del 2012

Compromís per Almoines presenta una moció pionera perquè l'ajuntament oferisca mediació i assessorament legal en cas de desnonament

També demana la dació en pagament i l'opció del lloguer social

El passat 10 d'abril de 2012 una família d'Almoines va estar a punt de ser desnonada per la CAM. Gràcies a la intervenció de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de la Safor i altres veïns d'Almoines, entre els quals estava el regidor de Compromís, Raül Ribes, es va poder ajornar aquest desnonament.

Aquesta família d'Almoines no sols pot perdre la seua casa, també pot perdre els diners que ha pagat fins ara, i es pot quedar amb un deute de més 70.000 €.

Davant d'aquesta situació novedosa al nostre municipi, Compromís per Almoines ha presentat una moció perquè el consistori s'oferisca directament a les famílies/persones en procés de desnonament assessorament legal i funció de mediació amb els bancs i caixes per trobar alternatives que no comporten la negació del dret a l’habitatge a les esmentades famílies o persones.

La moció també demana al Govern central que, tal i com venen proposant la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i altres organitzacions socials, aprove una modificació de la regularització hipotecària que incloga la figura de la dació en pagament, de manera que, en els casos de residència habitual, si el banc executa l’hipoteca i es queda amb l’habitatge, la totalitat del deute (principal, més interessos i costes judicials) quede liquidat.

Compromís, a més, insta al Govern valencià a aprovar una moratòria o implementar les mesures necessàries per paralitzar els desnonaments de les famílies i persones en situació d’insolvència sobrevinguda i involuntària.

moció desnonaments pdf

dijous, 12 d’abril del 2012

Compromís recorda a l'alcalde d'Almoines que la finalitat del PPOS la decideix el ple municipal


L'alcalde d'Almoines del PP ha tornat a fer una visita a la Diputació de València per a parlar del centre polivalent de la Fàbrica. Però, de moment, encara no hi ha cap concreció: ni projecte ni pressupost.

El grup municipal de Compromís ja li va demanar a l'alcalde una reunió d'urgència per a tractar el futur de la fàbrica de Lombard, conjuntament amb els grups polítics i els veïns propietaris de l'immoble. A dia de hui, l'alcalde del PP encara no ha informat els regidors de l'oposició ni ha facilitat cap projecte del centre polivalent.

En aquesta segona reunió entre l'alcalde i el diputat de Cooperació Municipal s'ha parlat dels PPOS. Però Compromís recorda a l'alcalde que la finalitat d'aquests plans es decideix al ple municipal.

L'alcalde d'Almoines hauria de tornar a la Diputació de València i aconseguir les dues ajudes que l'administració provincial ha negat al nostre municipi per manca de pressupost: la subvenció per fer un auditori per a l'associació musical l'Almoines, i la subvenció per a restaurar un retaule de l'església Sant Jaume.

A més, l'equip de govern de dos regidors hauria d'executar ja els PPOS de 2010 i 2011.

Segona reunió de l'alcalde amb la Diputació sobre la Fàbrica sense concretar res


És la segona visita que fa l'alcalde d'Almoines a la Diputació de València per a parlar de la Fàbrica i convertir-la en un centre polivalent. Però de moment, i segons la premsa, no hi ha cap concreció.

El que tenim de moment per part de la Diputació són dues subvencions denegades per falta de pressupost: ajuda per fer l'auditori de l'associació musical l'Almoina i una subvenció per a restaurar un retaule de l'església.

I l'equip de govern continua sense executar el PPOS de 2010 i 2011.

NOTÍCIA RELACIONADA
Nota de premsa de la Diputació
Las Provincias (12/04/2012)

dimarts, 10 d’abril del 2012

Compromís lluitarà perquè la Diputació de València subvencione la banda de música d'Almoines


La setmana passada el BOP publicava que la Diputació de València desestimava la subvenció a la banda de música d'Almoines per manca de pressupost. Compromís per Almoines ha recollit el malestar en l'associació musical i preguntarà al president de la Diputació els criteris pels quals s'ha exclós la banda de música d'aquesta subvenció.

La banda de música havia demanat 145.000 euros per remodelar el local que té i convertir-lo en una escola de música i auditori. La darrera subvenció que va rebre l'associació músical d'Almoines per part de la Diputació data de 2005, amb una quantitat de 25.000 euros, la qual cosa va permetre col·locar un aïllament tèrmic i acústic.

Compromís per Almoines preguntarà per escrit, a través del seu diputat Emili Altur, sobre les raons que han fet incloure la banda de música en la llista d'associacions sense partida pressupostària.

A més, Compromís demana a l'alcalde d'Almoines que torne a la Diputació de València per a reunir-se amb el seu president, però que aquesta vegada no només es faça una foto sinó que porte la subvenció que la banda de música tant necessita per a tindre un auditori i una escola de música.

NOTÍCIA RELACIONADA
La Diputació de València desestima una subvenció a la banda de música per falta de pressupost