ANY NOU, WEB NOVA

ANY NOU, WEB NOVA
Ens traslladem a almoines.compromis.ws

diumenge, 29 de juliol de 2012

El PP d’Almoines redueix un 90% les ajudes a les famílies amb fills

Compromís vota en contra d’un pressupost sense inversió i on desapareix el bo llibre d’Infantil

Dijous 26 de juliol es va celebrar ple ordinari a Almoines i es va aprovar el pressupost de 2012, el primer del govern del PP, ja que l’any passat no el va presentar i es van prorrogar els anteriors. El pressupost d’enguany va ser aprovat amb els vots a favor del PP i del regidor no adscrit ; amb l’abstenció del Psoe i els vots en contra de Compromís.

Compromís per Almoines considera que el pressupost no recull la nova normativa pel que fa a personal; no redueix suficient la despesa corrent per poder fer inversions i no augmenta els ingressos. A més, en el pressupost de 2012 desapareixen les polítiques culturals, esportives i educatives.

Un apartat especial es mereixen les subvencions a les associacions locals, ja que el pressupost redueix les ajudes a més de la meitat, i fins i tot, hi ha entitats que ja no rebran subvencions, com l’associació del tren Alcoi-Gandia o la Universitat Internacional de Gandia. Compromís considera arbitràries la concessió de subvencions. S’ha de tenir en compte, que l’any passat les entitats locals no van rebre cap ajuda perquè el municipi no tenia pressupost.

En el cas de les polítiques educatives i esportives, el pressupost redueix en un 90% les ajudes. Això castiga sobretot les famílies amb fills. Per exemple, el govern del PP ha eliminat la subvenció destinada al bo llibre de l’alumnat d’Infantil.


divendres, 27 de juliol de 2012

Almoines: any perdut

Els nous regidors del PP encara no tenen competències delegades i els òrgans col·legiats estan per cobrir

El dia 11 de juliol es va celebrar un any de la pressa de possessió d’Antonio Olaso com alcalde del PP. Compromís per Almoines considera que s’ha perdut un any en la vida política del municipi i que els serveis i l’atenció als ciutadans gairebé han desaparegut.

Servisca d’exemple: el passat dijous 26 de juliol es va celebrar ple ordinari on es constituïa de nou la Junta de Govern, ja que durant un any no s’ha celebrat cap reunió d’aquest òrgan de govern. L’equip del PP ha estat paralitzat i no ha funcionat. En aquest ple, també es van anomenar els nous tinents d’alcalde: Federico Canet i Trino Calatayud. Però cap regidor del PP encara té delegades competències, és a dir, no tenen regidories. També, tots els òrgans col·legiats estan per cobrir.

Un any de govern del PP i tornem a començar. Durant 12 mesos hem assistit a la dimissió de tots els regidors del PP, excepte l’alcalde; Almoines no ha tingut pressupost durant el 2011 i les associacions locals no han rebut l’ajuda municipal; el govern central va tombar el pla d’ajust (sort que va donar una segona oportunitat)… i un llarg etcètera.

Liquidació del pressupost (progorrat) de 2011 positiva
La situació econòmica de l’ajuntament ha sigut un cavall de batalla entre els partits polítics. Ara s’ha sabut la liquidació del pressupost de 2011 (prorrogat ja que el PP no en va presentar cap) i té un saldo positiu: +100.123 €.

Però hi ha un dada encara més significativa: l’Ajuntament d’Almoines té pendent de cobrament (li deuen) vora un milió d’euros, gran part dels quals són les inversions del Pla Confiança de la Generalitat Valenciana, la qual encara no ha pagat el consistori.