ANY NOU, WEB NOVA

ANY NOU, WEB NOVA
Ens traslladem a almoines.compromis.ws

dimecres, 22 de febrer del 2012

Compromís per Almoines demana la retirada del decret de les retallades en el sector públic

El grup municipal de Compromís per Almoines ha presentat una moció demanat al Consell valencià que anul•le el Decret Llei 1/2012 de mesures urgents per a la reducció del dèficit al País Valencià. Compromís creu, a l'igual que els sindicats valencians, que d'aplicar-se aquest conjunt de mesures, amb l’aprimament dels serveis públics, ja de per si escassos en el nostre àmbit, deixaran molt tocada la ciutadania valenciana. Els ciutadans i els professionals seran els que pagaran la factura resultant de la negligent gestió recursos públics.

La moció, per exemple, detalla les retallades en l'ensenyament públic: les mesures es reparteixen entre retallada de professorat (al voltant de 1.550 professionals menys en el 2010 –informe del Síndic de Comptes- i altres 1.000 menys en 2011), línies i programes educatius i falta d'inversió en centres, així com retards i retallades en el pagament de despeses comunes. Tot això ha provocat:
1 . Manca de construccions escolars, tant noves (no construcció de la xarxa d’escoletes infantils i d'altres centres públics) com reparacions necessàries (mantenint barracots crònics any rere any).
2 . Reducció de la plantilla del professorat (2.550 menys en dos cursos), el que implica un augment de ràtios d'alumnat en les aules i la falta d'atenció a milers d'alumnes al no cobrir-se les baixes.
3 . Desaparició de programes d'atenció individualitzada de l'alumnat, d'atenció a la diversitat, d'atenció compensatòria, de línies en valencià i de cicles formatius.
4 . Falta de les transferències per a despeses dels centres, generant problemes en menjadors escolars, d'activitats de suport a les famílies (escoletes matineres, d’estiu…), manca de material didàctic, centres sense calefacció o sense electricitat.

Compromís fa una crida a la ciutadania a concentrar-se este dijous davant de l'Ajuntament d'Almoines contra les retallades i per a demanar responsabilitat polítiques en el Consell.

moció retallades pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada